ГоловнаЖитлоГостинне місто Лева: скільки тут коштує оренда квартири?

Гостинне місто Лева: скільки тут коштує оренда квартири?

Неофіційна столиця західного регіону — Львів має унікальну ситуацію з ринком нерухомості.
Неофіційна столиця західного регіону — Львів має унікальну ситуацію з ринком нерухомості.
 
Для добової оренди ціни завищені, а стосовно довготермінової — то цілком адекватні.
 
До міста переїздять ті, хто хоче бути поближче до Європи, насолоджуватися українським колоритом та ІТ-шники. Пропозиції на сайті Krysha.ua запропонують оренду квартир у Львові для кожної категорії.
 
Вперед, гуляти по Львову та вибирати квартиру
 
 
При переїзді до міста не просто на уїкенд, а на тривалий термін, необхідно познайомитися с районами  та їх специфікою. Бо Львів унікальний не тільки європейською архітектурою та історичними пам’ятками на кожному кроці. То ж давайте знайомитися.
  
  
Львів у територіально-адміністративному плані ділиться на:
 
● Галицький. Це найцентральніший та найісторичніший район. Сюди входять вулиці проспекту Свободи, Шевченка, Хмельницького та Городоцька. Тут справжні австрійські кам’яниці та мало традиційної забудови (хрущівок та брежнівок). Якщо ви вирішили жити в районі площі Ринок біля ратуші, то придивіться до варіанту на вулиці Руській. Однокімнатну квартиру з індивідуальним опаленням, меблями та сучасним ремонтом, стелями 3 метри віддають за 6 тисяч гривень на місяць. Низька вартість житла у самому центрі пояснюється особливістю: старі будинки, характерний запах, відсутність ліфтів, часто вхід до помешкання через спільний з сусідами балкон. Не дивно, що варіанти в новобудовах не в центрі, а на вулиці Джерельній, площею 50 кв.м. коштують 10 тисяч гривень за місяць;
 
● Сихівский район — має найбільше населення та позбавлений архітектурного колориту. Забудова - типові радянські 9-поверхівки та сучасні  новобудови. Не дарма Сихівський район часто порівняють зі столичною Троєщиною. Немає проблем з громадським транспортом, багато супермаркетів, кафе, шкіл та дитячих садочків. Найдешевші варінти в новобудовах — від 6000 гривень. Двокімнатні апартаменти з сучасним ремонтом та меблями віддають у тимчасове користування за 8-10 тисяч гривень на місяць;
  
 
● Франківський  район вважається наймолодшим районом міста. Хоча на вулиці Бандери в сторону залізничної колії бачимо типову довоєнну забудову. Оренда квартири тут коштуватиме 5000 гривень. В районі Княгині Ольги починається нова забудова з пропозиціями за 8 тисяч гривень на місяць.
 
А що буде на осінь та зиму?
 
Аналітики “Экономической правды” не бачать підстав для росту цін оренди житла в столиці західного регіону. Бум, спричинений масовою навалою ІТ-шників, спав. Господарі квартир та ріелтори змушені знижувати вартість до 10%. Натомість, забудовники на околицях міста зводять нові ЖК. На відміну від добової оренди кількість пропозицій довготермінової перевищує реальний попит. Отож можна з холодною головою вибрати собі житло по душі та поцінно. А з найкращими варіантами вас познайомить стаття "Де зупинитися у мicтi Лева?
 
Коментарі (0)