ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Готовність житлового сектору до початку опалювального сезону - 71,5%

Готовність житлового сектору до початку опалювального сезону - 71,5%

У Міністерстві розвитку громад і територій України, вважають що темпи підготовки до початку опалювального сезону є задовільними у всіх областях країни
У Міністерстві розвитку громад і територій України, вважають що темпи підготовки до початку опалювального сезону є задовільними у всіх областях країни та відповідають рекомендованим показникам, про це йдеться в повідомленні пресслужби міністерства.
 
"У середині серпня рівень підготовки об'єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери до стабільної роботи в осінньо-зимовий повинен досягти 70%. Сьогодні ми бачимо, що темпи підготовки є задовільними у всіх областях країни і відповідають рекомендованим показникам. Фактично до опалювального сезону підготовлено 71,5% будинків ", - говориться у повідомлені.
 
Згідно з інформацією обласних державних адміністрацій, також задовільною є підготовка безпосередньо об'єктів теплопостачання та відповідає рекомендованим показникам, крім того, стабільно йде підготовка і об'єктів водопровідно-каналізаційного господарства, водопровідних і каналізаційних мереж, насосних станцій, очисних споруд, водозаборів, свердловин.
 
Нагадаємо, в Україні знову дозволили відключати боржників від комунальних послуг. Відповідні зміни до законодавства Президент Володимир Зеленський.
 
Скасовано норму про те, що на період дії карантину та протягом 30 днів після його завершення забороняється припинення надання житлово-комунальних послуг у разі їх несплати або оплати в неповному обсязі.
 
Тепер боржників заборонено буде відключати тільки в «червоній» зоні карантину і протягом 30 днів після виходу з неї.

При цьому на всій території України і далі буде заборонено нарахування штрафів і пені за несвоєчасну оплату послуг ЖКГ і примусове виселення боржників. 

 
Коментарі (0)