ГоловнаНовини ЖКГТранспортГрафіки курсування поїздів зазнають змін

Графіки курсування поїздів зазнають змін

Мінінфраструктури та «Укрзалізниця» планують внести зміни до графіків та маршрутів міжнародних та міжрегіональних поїздів. Зокрема, графіки перевезень мають намір удосконалити та вивести на новий, сучасний рівень.

«Укрзалізниця» спільно  із Міністерством інфраструктури планують  внести зміни у графіки та маршрути міжнародних та міжрегіональних потягів на 2015-2016. Таке завдання перед залізничниками поставив заступник Міністра інфраструктури Олександр Кава, повідомляє прес-служба відомства.

Зокрема, такі заходи планують впроваджувати задля удосконалення перевезень пасажирів.

«Кожен українець, в середньому, 10 разів на рік користується послугами залізниці. Тому є доручення Міністра інфраструктури, щоб новий графік став зручнішим і сучаснішим для пасажира. Незважаючи на складну фінансову ситуацію в країні, люди повинні відчути та побачити якісні зміни. Ми маємо знайти резерви і можливості для цього», - сказав Олександр Кава.

Крім цього, заступник Міністра розглядає варіант формування в Україні потягів європейського зразка з пасажиромісткістю 300-400 осіб. Що ж стосується внутрішнього сполучення, то тут пан Кава порекомендував залізничникам переглянути графіки руху швидкісних поїздів задля зручності пасажирів.

«Міністр інфраструктури, і я, налаштовані на те, щоб залізниця була гнучкою і максимально конкурентоздатною у тій сфері, де у неї є для цього всі фактори», - наголосив Олександр Кава.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, «Укрзалізниця» продовжує призначати додаткові поїзди на новорічні та різдвяні свята. Так, призначено додатковий поїзд № 509/510 Дніпропетровськ – Львів.

 
Коментарі (0)