ГоловнаНовини ЖКГТранспортГраничну ціну бензину на середину січня збільшено майже на 1 грн/літр

Граничну ціну бензину на середину січня збільшено майже на 1 грн/літр

Міністерство економіки України оприлюднило середню вартість бензинів у розмірі 27,92 грн/літр та дизпалива - 25,16 грн/літр, з яких вираховується гранична ціна реалізації пального на АЗС на середину січня
Міністерство економіки України оприлюднило середню вартість бензинів у розмірі 27,92 грн/літр та дизпалива - 25,16 грн/літр, з яких вираховується гранична ціна реалізації пального на автозаправних станціях (АЗС) на середину січня, про це повідомила пресслужба міністерства.
 
З урахуванням граничних торгових націнок максимальна ціна на "звичайний" бензин для його продажу через мережу АЗС не має перевищувати 32,92 грн/літр, на "звичайне" дизпаливо - 32,16 грн/літр.
 
У порівнянні з початком січня середню ціну на бензин збільшено на 0,95 грн/літр, на ДП - на 1,34 грн/літр.
 
Мінекономіки також роз'яснило, що під встановлення максимальної торговельної надбавки не підпадає "брендове преміальне пальне" з покращеними показниками якості.
 
У міністерстві вважають, що запровадження тимчасового державного регулювання цін на продаж через мережі АЗС бензинів А-92, А-95 і ДП шляхом встановлення граничної торговельної надбавки необхідне для запобігання зловживанням суб'єктами господарювання та доступності для населення цієї продукції.
 

Нагадаємо, міністерство має оприлюднювати середні ціни одного літра ДП і бензину щомісяця до 3-го, 13-го і 23-го числа. 

 
Коментарі (0)