ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГГройсман: або дефолт, або підвищені тарифи

Гройсман: або дефолт, або підвищені тарифи

Глава українського уряду стверджує, що підвищення тарифів на газ стало вимушеним заходом

Глава українського уряду стверджує, що підвищення тарифів на газ стало вимушеним заходом. За словами Володимира Гройсмана, альтернативою цьому стане тільки один варіант - дефолт.

Володимир Гройсман, виступаючи на одному з українських телеканалів, назвав «вимушеним кроком» рішення про підвищення тарифів на газ. За словами глави уряду, альтернативою збільшенню цін на «блакитне паливо» був лише дефолт. Прем'єр-міністр пояснив, що він не міг допустити банкрутства держави. Також він нагадав про непросту ситуацію, що склалася в 90-х роках, коли всі збідніли практично миттєво.

Разом з тим глава уряду ще раз підкреслив, що держава прагне надати громадянам посильну допомогу. Йдеться про монетизацію субсидій. В цьому році українці отримуватимуть державну допомогу на оплату комуналки «живими» грошима. Це дозволить економним громадянам самостійно перерозподіляти отримані кошти. Нагадаємо, що з травня поточного року газ для українців подорожчає на 20 відсотків. Відповідне рішення було прийнято під тиском МВФ. Раніше в Міжнародному валютному фонді неодноразово вказували Києву на необхідність підвищення тарифів до рівня ринкових цін на «блакитне паливо».

 

 
Коментарі (0)