ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГГройсман: депутатські правки можуть «знищити» пенсійну реформу

Гройсман: депутатські правки можуть «знищити» пенсійну реформу

Він нагадав, що у проекті пенсійної реформи пропонується з жовтня підвищити пенсії для майже 9 млн із 12 млн українських пенсіонерів

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман закликав парламентаріїв у вересні остаточно ухвалити законопроект щодо пенсійної реформи, але заявив, що надані поправки народних депутатів можуть повністю знівелювати урядовий варіант.

Про це він заявив на брифінгу під час робочої поїздки до Херсонської області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Є багато поправок до цього закону (проекту закону щодо пенсійної реформи — ред.), які вже надали депутати, і ці поправки можуть знівелювати, просто знищити цей закон. Тому наше завдання - врятувати цей закон від такої, я б сказав, руйнуючої модифікації й отримати підтримку українських парламентаріїв - а як ви знаєте, у першому читанні його підтримали 282 депутати - та вийти на фінал і ухвалення у вересні”, - наголосив Гройсман.

Він нагадав, що  у проекті пенсійної реформи пропонується з жовтня підвищити пенсії для майже 9 млн із 12 млн українських пенсіонерів. При цьому 5.6 млн пенсіонерів отримають осучаснення пенсій, а ще 4 млн — індексацію.

“Зараз відповідальність лежить на парламенті, на кожному конкретному депутатові, який буде голосувати за цей закон”, - підкреслив глава уряду.

Читайте також: Експерт пояснив, як нараховуватиметься стаж після впровадження пенсійної рефоми

Як повідомляв Укрінформ, 13 липня Верховна Рада 282-ма голосами підтримала у першому читанні законопроект № 6614, який передбачає, зокрема, осучаснення пенсій та скасування оподаткування пенсій для працюючих пенсіонерів.

Крім того, документом пропонується перегляд умов призначення пенсії за віком у 60 років з 1 січня 2018 року. Планується передбачити, що в 60 років виходитимуть на пенсію ті особи, які на 1 січня 2018 мали 25 років страхового стажу, а діапазон вимоги щодо страхового стажу щорічно буде збільшуватися на 12 місяців до досягнення 35 років у 2028 році.

 

 
Коментарі (0)