ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГГройсман: дешевий газу в Україні - це безглуздя

Гройсман: дешевий газу в Україні - це безглуздя

Балачки, що газ в Україні коштує 2, 3 тис., – це все безглуздя.

Балачки, що газ в Україні коштує 2, 3 тис., – це все безглуздя.

Про це в інтерв'ю Interfax-Україна розповів прем'єр міністр Володимир Гройсман.

"Ціни пішли вгору, і Міжнародний валютний фонд говорить про те, що в Україні повинна бути одна ціна і для промисловості, і для населення. Я минулого року пообіцяв, що ціна в цьому опалювальному сезоні змінюватися не буде, і я своє слово дотримав. Зараз ми поки що в діалозі щодо подальших рішень", - зазначив очільник уряду.

Також Гойсман наголосив, що його цікавить спосіб захистити українців, які не можуть платити більше.

"Які будуть компенсатори для людей – це для мене важливе питання. Як тільки я знайду такі компенсатори, я вийду і скажу про це людям", - сказав Гройсман.

"Оці всі балачки, що газ в Україні коштує 2, 3 тис. – це все безглуздя. Як може коштувати газ 3 тис. грн, якщо його ціна на європейських хабах зараз в середньому 250 доларів?! Людей просто дурять. Звісно, якщо на цьому всьому красти, то чим дешевше його ціна всередині країни, тим краще. Це уже відбувалося не раз, коли людям наче давали дешевий газ, а насправді просто списували на них, а продавали по ринковим цінам і крали на цьому сотні мільйонів і мільярдів доларів. Це не наш шлях. Але для мене головне питання, щоб ті, хто потребує допомоги держави, були реально захищені", - додав він.

 

 
Коментарі (0)