ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїГройсман: Обіцянка відновити постраждалі через вибухи снарядів вінницькі села виконана

Гройсман: Обіцянка відновити постраждалі через вибухи снарядів вінницькі села виконана

Мешканці вінницьких сіл зможуть отримати відшкодування за придбані власноруч будівельні матеріалі.

Мешканці вінницьких сіл зможуть отримати відшкодування за придбані власноруч будівельні матеріалі.

Обіцянка відновити села Вінниччини, постраждалі через вибухи на військових складах у вересні поточного року, профінансована і виконана, а до кінця року мешканці отримають відшкодування за придбані власноруч будівельні матеріалі. Про це сказав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман. Глава Уряду перебуває з поїздкою на Вінниччині, де відвідав одне з найбільш постраждалих сіл - Павлівку. Наприкінці вересня з Павлівки довелося евакуювати 24 тис. людей,  ушкоджень зазнали понад півтори тисячі будинків та місцева школа.

"Я обіцяв не залишити вас у біді. Я виконую обіцянки", - сказав Володимир Гройсман.

Він нагадав, що за рішенням Уряду на відновлювальні роботи в регіоні було виділено 100 млн грн.

Глава Уряду відвідав оновлену школу і подарував школярам шкільний автобус з нагоди Дня Святого Миколая. Він також нагородив військовослужбовців, які відзначились при ліквідації надзвичайної ситуації в Калинівці, і завітав до родини Ковальчуків, яка через вибухи втратила будинок і тепер святкує новосілля у новому помешканні.

"Я ніколи і нікого не залишаю наодинці з бідою", - сказав Глава Уряду і подякував главі родини за теплий прийом.

Нагадаємо, 26 вересня близько 22:00 стало відомо про вибухи на військових складах під Калинівкою.

Була проведена евакуація жителів Калинівки та населених пунктів у 10-кілометровій зоні (Павлівка, Медвідка, Дорожнє, Сальник, Стрижавка). Загалом евакуювали понад 30 тисяч осіб. 

Відзначимо, що у Калинівці за кілька днів вибухнуло більше боєприпасів, ніж армія за три роки використала на війні 32 тисячі тонн снарядів, 800 млн доларів - стільки вилетіло в повітря.

Це вже четвертий великий склад боєприпасів, що вибухає без жодних наслідків у Міністерстві оборони і Генеральному штабі.

 

 
Коментарі (0)