ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГГройсман: Підстав для зростання тарифів на комунальні послуги немає

Гройсман: Підстав для зростання тарифів на комунальні послуги немає

Відповідальність за зростання тарифів несуть місцеві органи влади.

Відповідальність за зростання тарифів несуть місцеві органи влади.

Тарифи на комунальні послуги формують органи місцевої влади, але підстав для зростання тарифів в даний час немає.

Про це повідомляє ZN.UA з посиланням на заяву  прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в ході робочої поїздки в Полтавську область.

"Підстав для зростання цін на газ немає. Також немає підстав для зростання тарифів. Тарифи - це пряма відповідальність місцевих органів влади. Разом з тим, якщо є необхідність перевірити правильність розрахунків, ми готові дати таке доручення", - сказав прем'єр-міністр.

Як повідомлялося раніше, у Кабміні прогнозували зростання комунальних тарифів на 20%. Зокрема, у МЕРТ припускають, що в найближчі три роки тарифи можуть рости на 10-20% щорічно.

При цьому в 2019 році можливе зростання тарифів на природний газ складе 12,5%, на гарячу воду, опалення та електроенергію - на 17,5%. У 2020 році зростання тарифів на газ і електроенергію може скласти 10%, на гарячу воду і опалення - 19%.

Нагадаємо, за словами заступника директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Девіда Ліптона, ціни на газ в Україні є дуже низькими порівняно з сусідніми країнами.

"Ціни на газ в Україні дуже низькі в порівнянні з сусідами. І, нарешті, якщо Україна мріє про енергетичну незалежність, вона повинна інвестувати в інфраструктуру, що можливо лише за умови, коли ціни на газ будуть відображати розвиток подій на ринку", -зазначив Лептон.

Також раніше повідомлялося, що розрахунки МЕРТ проведені у відповідності з нормами постанови Кабінету міністрів України №187 від 22 березня 2017 року, покали необхідність підвищення ціни на газ з 1 жовтня на 19% – до 5873 грн за 1 тис. куб. м (без ПДВ).

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
28 Жовтня 2017 p. 22:26
Не тарифи і ціни зростають, а знецінюються українські гроші, -- лише зовні це виглядає як підвищення цін і тарифів. ---------------------------------Отже, Гройсман заявив про тимчасове припинення знецінення гривні, але не уточнив, на який саме проміжок часу припинилося знецінення. Може тиждень, може місяць; не думаю, що довше.