ГоловнаНовини ЖКГТранспортГройсман перевірятиме зловживання на ремонті доріг

Гройсман перевірятиме зловживання на ремонті доріг

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман доручив Державній фіскальній службі і Державній аудиторській службі провести перевірки ефективності використання коштів, виділених на ремонт доріг.

Про це він заявив  у понеділок під час робочої наради щодо стану виконання дорожніх робіт в Україні за участі Віце-прем’єр-міністра Володимира Кістіона, Голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова, Голови Державної аудиторської служби України Лідії Гаврилової., про що повідомляє Урядовий портал.

«Я би хотів, що би ми зараз ретельно зайнялися перевіркою тих обсягів робіт, які були зроблені», - заявив Володимир Гройсман.

Зокрема на проведення розпочатих в цьому році ремонтних робіт на українських дорогах вже виділено 6,5 млрд. грн., а усього на ремонт доріг спрямують близько 19 млрд. грн.

«Зараз потрібно відновлювати дорожнє господарство, і тут дуже важливо, щоби кожна гривня, що виділена на ці цілі, була ефективно використана», - наголосив Прем’єр.

Гройсман зауважив, що дуже часто дорожні роботи – реконструкцію, будівництво, поточні ремонти доріг – використовували «для того, щоб на дорогах красти». «Це є неприпустимим», – констатував він.

Серед зловживань прем’єр-міністр назвав непрозоре проведення тендерів на місцях, необ'єктивне завищення розцінок та обсягів робіт, переведення виділених коштів у готівку та їх розкрадання.

«Я би хотів, щоб зараз і аудиторська служба, і фіскальна служба дуже предметно зайнялися вивченням ситуації. Я би дуже хотів, щоби ви провели розслідування», – сказав Гройсман.

Прем’єр-міністр закликав інспекторів до безкомпромісності та чесності у виявленні зловживань, а також наголосив на необхідності забезпечення жорсткого контролю.

«Я буду розраховувати на вашу швидку роботу, щоби ми отримали перший результат і дали абсолютно чіткий сигнал усім, що від нас не сховаєшся. Я думаю, що у кожного є можливість приймати об’єктивні рішення і робити сумлінно свою роботу», – зауважив Гройсман.

 
Коментарі (0)