ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоГройсман пропонує вже з жовтня підвищити соцстандарти

Гройсман пропонує вже з жовтня підвищити соцстандарти

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман пропонує підвищити соцстандарти з 1 жовтня замість 1 грудня 2017 року у зв'язку з наявністю коштів у пенсійному фонді
 
 
Соціальні стандарти в Україні можуть бути підвищені раніше запланованого - з 1 жовтня 2017 року, повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.
 
"Ми порахували і побачили, що можемо перенести підвищення соціальних стандартів з 1 грудня на 1 жовтня", - зазначив він на вчорашньому засіданні Кабінету міністрів України.
 
За його словами, мінімальна потреба пенсійного Фонду на цей рік 11,2 млрд грн на здійснення пенсій і ще 880 млн грн на підвищення соціальних стандартів, тобто в сумі 12 млрд грн.

"Ми вже забезпечили за чотири місяці надходження до пенсійного фонду 7,9 млрд грн. Очікуємо, що до кінця року надійдуть ще 4 млрд грн будуть спрямовані на виплату цих 12 млрд грн. Тобто кошти на 1 жовтня у нас вже є", - додав Володимир Гройсман. 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
18 Травня 2017 p. 21:29
Підвищення зарплат і пенсій лише прискорює знецінення гривні. Хто виграє і хто програє, якщо зарплати і пенсії підвищують у 2 рази, а ціни і тарифи зростають у 5 разів? Виграє, однозначно, друкар грошових знаків, тобто влада, а громадяни, відповідно, програють. -------------------------------- Навіть одночасне підвищення зарплат і цін в одну й ту саму кількість разів знецінює ваші гроші, які вже є у вашому гаманці, у ту саму кількість разів. Практично це означає , що ви зможете купити у ту саму кількість разів менше товарів і послуг, ніж до знецінення. ---------------------------------------------------------------- У нормальних країнах знецінення національних грошей вважається порушенням, за яке уряд може бути притягнутим до відповідальності.