ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняГройсман: Українська ГТС на 100% здатна постачати газ у Європу

Гройсман: Українська ГТС на 100% здатна постачати газ у Європу

Для забезпечення газом споживачів у Європі є ГТС України, яка здатна допомогти уникнути європейським країнам енергетичної залежності від РФ через Nord Stream 2.

Для забезпечення газом споживачів у Європі є ГТС України, яка здатна допомогти уникнути європейським країнам енергетичної залежності від РФ через Nord Stream 2.

Українська газотранспортна система на 100% здатна постачати газ до споживачів у Європі.

На цьому наголосив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі зі спікером парламенту Латвії Інарою Мурнієце, повідомив глава уряду в Тwitter, передає Укрінформ.

“Один із різновидів гібридної зброї Росії: намагання побудувати Nord Stream 2. РФ хоче поставити в енергетичну залежність всіх партнерів. У цьому проекті більше політики. Для забезпечення газом споживачів у Європі є ГТС України, яка здатна на 100% виконати всі зобов’язання”, - заявив Гройсман.

Він запевнив Мурнієце у тому, що високо цінує добрі партнерські відносини на всіх рівнях між двома країнами. “Ми відчуваємо підтримку Латвії на міжнародній арені, у питаннях суверенітету України, анексії Криму. Дякую за розуміння спільності загроз”, - додав Прем’єр-міністр.

Зі свого боку спікер парламенту Латвії наголосила, що побудова Керченського мосту в Криму не може бути затверджена жодними цивілізованими нормами. “Наша думка незмінна: зберігати тверді санкції проти Росії через анексію Криму”, - сказала вона.

Як повідомлялося, президент Росії Володимир Путін у вівторок, 15 травня, відкрив автомобільний рух через новозбудований міст, що з'єднує РФ та анексований нею Крим.

Світова спільнота засудила будівництво Росією Керченського мосту.

Нагадаємо, дещо раніше віце-прем’єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що Україна розраховує на підтримку Швеції у протидії реалізації "Північного потоку-2", який завдає серйозної шкоди українській економіці і становить катастрофічну загрозу екосистемі регіону Балтійського моря.

Як повідомлялося раніше, у Німеччині вже почали підготовчі роботи на морській ділянці Nord Stream 2.

Зокрема, компанія "Nord Stream 2 AG" повідомила у вівторок про початок підготовчих робіт на морській ділянці газопроводу для подальшого укладання труб у затоці Грайфсвальд.

Відзначимо, що німецька екологічна організація Nabu домагається судового рішення, щоб не допустити початку робіт зі спорудження газопроводу Nord Stream 2 на ділянці в Грайфсвальдській затоці. А дозвіл Фінляндії на будівництво газопроводу оскаржила міжнародна неурядова організація ClientEarth.

 

 
Коментарі (0)