ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Гройсман: Запасів енергоресурсів достатньо для проходження опалювального сезону

Гройсман: Запасів енергоресурсів достатньо для проходження опалювального сезону

Наразі існує проблема із забезпеченням необхідних рішень з боку НКРЕКП.

Наразі існує проблема із забезпеченням необхідних рішень з боку НКРЕКП.

Україна має достатні запаси енергоресурсів для проходження опалювального сезону.

Про це , в п’ятницю 17 листопада, під час години запитань до уряду у Верховній Раді заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає "РБК-Україна".

"Хочу запевнити всіх українців, що ми пройдемо абсолютно нормально цю зиму, Україна готова, запаси енергоресурсів на належному рівні, в тому числі і природного газу", - заявив Гройсман.

За словами глави уряду, поки існує проблема із забезпеченням необхідних рішень з боку незалежної Національної комісії з регулювання ринку електроенергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

"Ми думаємо над збільшенням фінансування програм енергоефективності та Фонду енергоефективності - в залежності від цифр і можливостей бюджету", - резюмував Гройсман.

Нагадаємо, у Києві комунальне житло вже підключено практично на 100% до теплопостачання. 

Нагадаємо, в кінці жовтня у "Київенерго" повідомляли, що у столиці без опалення залишаються 234 житлових будинки. "Київенерго, за розпорядженням КМДА, підключає столичні будинки до тепла. Під час розгортання системи централізованого опалення було виявлено 396 аварійних пошкоджень тепломереж, сьогодні 82 з них знаходяться ву роботі. У результаті без централізованого опалення залишається 234 житлових будинки", - повідомляли в ПАТ.

У компанії також підкреслювали, що 70% тепломереж Києва вже вичерпали свій 25-річний ресурс експлуатації і потребують заміни.

Нагадаємо, раніше міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик заявив, що не бачить ніяких проблем з проходженням опалювального сезону в Україні.

Насалик також розповів, що розглядається можливість переведення з червня 2018 року української об'єднаної енергосистеми на експорт.

 

 
Коментарі (0)