ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВГройсман запевняє, що регіони мають достатньо коштів для реалізації проектів із утилізації ТБО

Гройсман запевняє, що регіони мають достатньо коштів для реалізації проектів із утилізації ТБО

Місцеві бюджети мають достатньо ресурсів для реалізації екологічних проектів місцевого значення, в тому числі проектів побудови сміттєпереробних комплексів, це заявив Прем'єр-міністр України
Місцеві бюджети мають достатньо ресурсів для реалізації екологічних проектів місцевого значення, в тому числі проектів побудови сміттєпереробних комплексів, це заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, спілкуючись із журналістами у Херсоні. 
 
Глава Уряду підкреслив, що питання поводження з відходами – виключна компетенція місцевих органів влади, і втручання Уряду чи міністерств у цей процес не потрібне. Разом з тим Уряд готовий підтримати місцеві ініціативи в разі необхідності, передусім фінансового характеру.
 
«На рівні Уряду ми будемо посилювати відповідальність  за виконання вимог поводження з побутовими відходами. Це компетенція місцевих органів влади – так передбачає закон. І в рамках децентралізації, яку ми проводимо третій рік поспіль, ми маємо збільшення місцевих бюджетів на 100 млрд грн. Це означає, що в регіонах кошти для вирішення проблеми є. Треба бажання та технічне рішення.  Жодної підтримки міністерств чи Уряду тут не потрібно – все врегульовано законодавством. Потрібна тільки місцева ініціатива», - роз’яснив Глава Уряду.
 
Він звернув увагу, що в багатьох містах питання поводження з відходами вирішується, і доволі успішно.

«Уряд готовий підтримати – наприклад, запозичення місцевих бюджетів для налагодження співпраці з міжнародними фінансовими організаціями чи банками (для отримання кредитних коштів), але підкреслю: на місцях достатньо коштів для реалізації екологічних проектів та створення сучасних сміттєпереробних комплексів. І ми зі свого боку будемо тиснути на місцеву владу швидко вирішувати питання, які десятиріччями не вирішувалися», - сказав Володимир Гройсман.     

 
Коментарі (0)