ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГГройсман змушує місцеві влади знизити тарифи на опалення

Гройсман змушує місцеві влади знизити тарифи на опалення

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман доручив місцевій владі встановити тариф на тепло для населення на рівні нижче 1 400 гривень/Гкал

 

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман доручив місцевій владі встановити тариф на тепло для населення на рівні нижче 1 400 гривень/Гкал. Таке рішення він ухвалив після того, як у деяких областях суттєво подорожчали тарифи, незважаючи на те, що ціна на газ для всіх теплопостачальних підприємств по Україні залишається стабільною.

За словами прем’єра, розкид цін на опалення по країні є значним: зокрема, в Івано-Франківську тариф на тепло становить 1 312 гривень/Гкал, а у Луцьку – 1 852 гривень/Гкал.

"Чотири позиції повинні бути кожен день перед вами на столі як план ваших дій. Це енергомодернізація, енергоефективність і приведення ціни тепла при сьогоднішній ціні на газ менше 1 400 гривень/Гкал. Це реально", – звернувся Гройсман до представників селекторної ради.

Крім того, Володимир Гройсман доручив органам місцевого самоврядування підготувати детальні плани встановлення лічильників теплової енергії з метою досягти 100% обліку, та переглянути умови контрактів, які укладаються між споживачами та постачальниками комунальних послуг.

 

 
Коментарі (0)