ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГГройсман:Для подорожчання газу підстав немає

Гройсман:Для подорожчання газу підстав немає

Запасу газу у 20 млрд куб. м цілком вистачить для майбутнього опалювального сезону

Підстав для підвищення цін на газ, який сьогодні закачується в підземні газові сховища, немає. Про це, як передає «Інтерфакс-Україна»,  в інтерв’ю телеканалу ICTV заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

«Що стосується ціни на газ. Зараз «Нафтогаз» закачує газ за чинними цінами. Ціни – в нижній точці і тому вони не можуть бути підвищені, оскільки запас (газу в газосховищах) зараз, на початок опалювального сезону буде сформований в 20 млрд. м куб. Цього нам вистачить повністю для проходження наступного опалювального сезону», – зазначив прем'єр-міністр.

Також прем'єр пообіцяв робити все, щоб «монополісти дотримувалися стратегії зменшення цін і в жодному разі не підвищення».

Нагадаємо, як повідомляв Mind, раніше уряд ухвалив постанову, якою обмежив зростання ціни за опалення та гарячу воду на рівні 1400 грн\Гкал (за наявності лічильника), або 35 грн 21 коп\кв м (без  лічильника). При тому обмеження ціни на гарячу воду  встановлюється на рівні 83 грн\кубометр (за наявності рушникосушильників), і 75 грн\кубометр (без рушникосушильників). 

 

 
Коментарі (0)