ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаГромадськості дозволять реформувати Міненерго

Громадськості дозволять реформувати Міненерго

У Міненерго вирішили залучити громадських спеціалістів до процесу реформування відомства. Там вважають, це допоможе прийняти соціально непопулярні, однак конче потрібні рішення.

Міністерство енергетики та вугільної промисловості планує залучати громадський експертів до ключових питань реформування відомства. Про це заявив заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості Олександр Светелік під час зустрічі з координаторами  Центру підтримки реформ, передає прес-служба Міненерго.

На думку чиновника, залучення громадських експертів прискорить процес реформування Міністерства та прийняття необхідних законів в енергетичній галузі.

«Наша спільна з незалежними громадськими експертами робота може посприяти прискоренню процесу погодження та прийняття необхідних законопроектів в енергетичній сфері. Крім того, така співпраця позитивно впливатиме на сприйняття суспільством непопулярних, але вкрай необхідних рішень, реалізація яких є запорукою успішного впровадження запланованих реформ», - зазначив Олександр Светелік.

Крім цього, замміністра наголосив на необхідності створенні прозорого ринку газу та вугілля та формування балансу енергоресурсів для забезпечення потреб населення та економіки.

«Наша позиція – ніяких преференцій та перехресного субсидування не повинно бути. Мають працювати ринкові механізми і забезпечуватися вчасні розрахунки за спожиті енергоресурси», - зазначив він.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Міненерго впевнені, що домовленості з Росією про постачання електроенергії дуже вигідні. Адже ціна імпортованої електрики нижча, ніж вироблена в Україні. До того ж, дію контрактів можна зупинити протягом двох днів.

 
Коментарі (0)