ГоловнаКоментаріЕлектроенергетикаМіненерго «хвалить» контракти на закупівлю електроенергії з РФ

Міненерго «хвалить» контракти на закупівлю електроенергії з РФ

У Міненерго впевнені, що домовленості з Росією про постачання електроенергії дуже вигідні. Адже ціна імпортованої електрики нижча, ніж вироблена в Україні. До того ж, дію контрактів можна зупинити протягом двох днів.

Дію договору на постачання російської електроенергії в Україну можна зупинити протягом двох днів, повідомив Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, передає «Інтерфакс-Україна».

«Графік узгоджується сторонами кожен день, тому на два дні вперед сторони мають право взагалі оновити обсяг і вийти з цього договору, якщо їх не влаштовує або графік, або ціна, або інші умови», - сказав він в ході години запитань до уряду.
 
Міністр уточнив, що в даний час Україна, як і раніше відчуває нестачу власних енергогенеруючих потужностей через нестачу вугілля у розмірі до 1000 МВт.
 
«Якщо б у нас не було можливості цю 1000 МВт взяти по імпорту, то довелося б сьогодні зупиняти промисловість, як ми це бачили в грудні», - додав пан Демчишин.
 
Глава Міненерговугілля також зазначив, що ціна імпортованої електрики дешевше середньої ціни виробленої в Україні електроенергії.
 
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Україна зупинила спалювання вугілля зі складів і почала поповнювати його запаси. У Міненерго заявляють, що саме завдяки імпортованому паливу вдалося відмовитися від віялових відключень в 2015 році.
 
Коментарі (0)