ГоловнаПублікаціїЗаконодавствоГромадськість закликають до обговорення нового Закону «Про ЖКП»

Громадськість закликають до обговорення нового Закону «Про ЖКП»

У Комітеті Верховної Ради пропонують взяти участь в обговоренні першого проекту нової редакції Закону «Про житлово-комунальні послуги». Свої пропозиції щодо коригування документу можна надсилати до 10 липня.

Громадськість кличуть долучатися до обговорення першого проекту нової редакції Закону «Про житлово-комунальні послуги». Про це «Україні Комунальній» повідомили в Комітеті Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і ЖКГ.

Згідно з повідомленням, перший проект нової редакції Закону «Про ЖКП» підготовлено в рамках діяльності Робочої групи. Відповідний документ можна завантажити тут.

Законопроектом пропонується уточнення переліку учасників відносин у сфері житлово-комунальних послуг; новий механізм укладання договорів (особливості укладання таких договорів у багатоквартирному будинку); встановлення прямої заборони для виконавців комунальних послуг на відмову у наданні ЖКП за наявності технічної можливості їх надання; удосконалення підходу до порядку оплати ЖКП; запровадження обов’язкового комерційного обліку води, тепла; визначення загальних засад комерційного обліку для визначення фактично використаних обсягів теплової енергії, об’ємів спожитої холодної та гарячої води, а також об’ємів відведених стічних вод; особливості надання окремих ЖКП, в тому числі послуги з управління багатоквартирним будинок; припинення державного регулювання цін на послугу з управління багатоквартирним будинком; вдосконалення правового регулювання відносин між управителем багатоквартирного будинку та виконавцями комунальних послуг; визначення загальних особливостей надання окремих ЖКП.

Нагадаємо, що Комітет на своєму засіданні 24 грудня 2014 року розглянув проект Закону №1581 «Про житлово-комунальні послуги від 22 грудня 2014, поданий Кабміном. Робочу групу для підготовки на повторне перше читання законопроекту утворено рішенням Комітету від 4 лютого 2015 року.

За результати розгляду, Комітетом вирішено рекомендувати Верховній Раді України прийняти рішення про направлення законопроекту № 1581 в Комітет для доопрацювання і підготовки на повторне перше читання

До речі, свої зауваження та пропозиції українців просять надсилати до 10 липня 2015 року на електронну адресу Голови Робочої групи, народного депутата України Бабак Альони Валеріївниbabak@rada.gov.ua або залишати в коментарях на сайті "Україна Комунальна".

 
Коментарі (3)
Коля Пухов2
06 Липня 2015 p. 18:04
Якщо ви все життя працювали відмовляючи собі і своїм дітям навіть у необхідному і за все життя наскладали 1,5-2 тис. доларів і поклали їх у банк на депозит, то тепер при заповненні заяви на субсидію та декларації ви маєте вказати, що отримуєте дохід від розміщення депозиту та вказати банк, де поклали гроші. ------------------------------------------------------------------------------------ Про яку субсидію ви тепер мрієте? У вас лежать гроші в банку, значить ви ще можете платити. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- І нікого не цікавить, що цим грошам ви вже давно спланували застосування, а можливо і декілька конкуруючих по важливості застосувань. Але держава настирливо хоче у вас ці нелегко зароблені гроші забрати, і їй начхать на ваші плани, наприклад, про протезування зубів або інше дороговартісне лікування.
Коля Пухов-1
06 Липня 2015 p. 19:27
У квартирах, де немає індивідуальних квартирних лічильників холодної води (ХВ), оплата за ХВ нараховується не по нормативам, як неправдиво стверджується на цьому сайті, а по так званому "фактичному" споживанню ХВ. "Фактичне" споживання ХВ, як правило, у 6-7 разів перевищує нормативне, відповідно у стільки ж разів споживачі без лічильників переплачують за ХВ.
Коля Пухов
08 Липня 2015 p. 19:16
Якщо у квартирі немає лічильника гарячої води (ГВ), то оплата за ГВ може нараховуватись відповідно до норм споживання. Але шахрайство полягає у тому, що норми споживання при цьому беруть старі (більші), а ціну на ГВ -- нову (також більшу). Аналогічна ситуація тепер стала і з оплатою за газ. Але при відсутності квартирного лічильника холодної води (ХВ) оплата за ХВ нараховується по так званому "фактичному" споживанню, яке у 6-7 разів вище за нормативне. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Чи можна побудувати міцну будівлю на гнилому фундаменті? Чи може бути довіра там, де багато разів обманювали і продовжують обманювати?