ГоловнаНовини ЖКГПодіїГроші МВФ підуть на покриття дефіциту держбюджету - НБУ

Гроші МВФ підуть на покриття дефіциту держбюджету - НБУ

Кредити від Міжнародного валютного фонду, які Україна отримає найближчим часом, підуть на покриття дефіциту державного бюджету.
Кредити від Міжнародного валютного фонду, які Україна отримає найближчим часом, підуть на покриття дефіциту державного бюджету. Україна домовилася про це з Міжнародним валютним фондом, а також з іншими міжнародними організаціями.
 
Про це в інтерв'ю ВВС News Україна розповів глава Національного банку Яків Смолій. При цьому він упевнений, що Україна зможе отримати перший транш за новою програмою з МВФ вже в кінці травня - початку червня.
 
Це будуть транш в сумі 3,5 мільярда доларів. Співпраця з фондом «відкриває двері для отримання додаткового фінансування від Світового банку, Європейської комісії та урядів Канади та Японії», - підкреслив глава НБУ, додавши, що якщо це скласти докупи, то може бути близько 6-6,5 мільярдів доларів.
 
У той же час Смолій запевнив, що всі кошти, отримані від міжнародних кредиторів, підуть саме на покриття дефіциту бюджету.
 

Нагадаємо, напередодні Верховна рада прийняла закон про збанкрутілих і націоналізованих банках. Він дає «зелене світло» для підписання угоди з Міжнародним валютним фондом. 

 
Коментарі (0)