ГоловнаНовини ЖКГТранспортГроші з Дорожнього фонду витрачатимуть на днопоглиблення річок

Гроші з Дорожнього фонду витрачатимуть на днопоглиблення річок

Міністерство інфраструктури України пропонує направляти близько 1% коштів Дорожнього фонду на днопоглиблювальні роботи на річках, а також на ремонт шлюзів

Міністерство інфраструктури України пропонує направляти близько 1% коштів Дорожнього фонду на днопоглиблювальні роботи на річках, а також на ремонт шлюзів.

Про це повідомив міністр інфраструктури України Владислав Криклій, передає «Інтерфакс-Україна».

«В старій редакції (закону про внутрішні водні шляхи — ред.) взагалі не було передбачено шляхів фінансування розвитку внутрішніх водних шляхів, а це ключове. Ми ж це передбачили у новому законопроєкті, і буде 1% від Дорожнього фонду (орієнтовно 740 млн гривень) на рік фінансування зі спеціального фонду для забезпечення днопоглиблювальних робіт та ремонту шлюзів», — повідомив Криклій.

Він також передбачив, що обсяги фінансування можуть зрости, адже Рада передбачила направлення штрафів за порушення вагового режиму перевезення вантажів дорогами України до Дорожнього фонду.

Також в уряді пропонували відмовитися від справляння річкового збору для того, аби стимулювати розвиток водного вантажного транспорту в Україні. За словами Криклія, відвідна пропозиція міститься у зареєстрованому законопроєкті про внутрішньо водний транспорт. У разі ухвалення законопроєкту в уряді очікують на суттєве зменшення навантаження на українські дороги через те, що частина товароперевізників почне використовувати морські шляхи для транспортування своїх товарів.

 

 
Коментарі (0)