ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВГрузія відмовилась від виробництва та реалізації поліетиленових пакетів

Грузія відмовилась від виробництва та реалізації поліетиленових пакетів

У міністерстві охорони навколишнього середовища і сільського господарства Грузії вважають, що використання поліетиленових пакетів є проблемою глобального масштабу.
З метою зниження забруднення навколишнього середовища в Грузії з 1 жовтня 2018 року забороняється виробництво, імпорт і реалізація поліетиленових пакетів товщиною менше 15 мікрон, повідомляють Новини-Грузії.
 
У міністерстві охорони навколишнього середовища і сільського господарства Грузії вважають, що використання поліетиленових пакетів є проблемою глобального масштабу. У всьому світі, в тому числі і в Грузії, значно зросло споживання матеріалу, виробленого із пластику й призначеного для упаковок. Це створює серйозну проблему навколишньому середовищу.
 
Поліетиленові пакети не підлягає біологічної деградації, їх період розкладання - понад сто років. Відразу після використання поліетиленові пакети перетворюються у відходи, які згодом викликають забруднення грунту і води.
 
Крім того, в рамках нової політики охорони навколишнього середовища уряд Грузії з квітня 2019 року заборонить виробництво, імпорт і реалізацію поліетиленових пакетів будь-якої товщини.
 

Можна буде виробляти, імпортувати і реалізувати тільки біодеградірующіе пакети. 

 
Коментарі (0)