ГоловнаНовини ЖКГПодіїГ.Третьякова сумнівається, що ФОПи заплатили хоча б 8 тисяч гривень податків в рік

Г.Третьякова сумнівається, що ФОПи заплатили хоча б 8 тисяч гривень податків в рік

Глава парламентського комітету з питань соціального захисту, народний депутат від "Слуги народу" Галина Третьякова засумнівалася, що фізичні особи-підприємці заплатили хоча б 8 тисяч гривень податків в рік
Глава парламентського комітету з питань соціального захисту, народний депутат від "Слуги народу" Галина Третьякова засумнівалася, що фізичні особи-підприємці заплатили хоча б 8 тисяч гривень податків в рік.
 
З такою заявою вона виступила на засіданні комітету 30 листопада, на якому розглядався законопроект президента Володимира Зеленського про допомогу ФОП під час карантину, передає "Громадське".
 
Дискусія велася на тему того, чи варто прибирати норму, згідно з якою допомога не отримають ті, хто не повністю оплатив Єдиний соціальний внесок. Третьякова запропонувала зберегти її.
 
"Це справедливо - якщо ти платиш податки, ти отримуєш допомогу, якщо ти не платиш, то перепрошую. Самозайняті особи в Німеччині, вони, наприклад, заплатили 9 тисяч євро податків на рік - отримали 5 або 6. Навіть не 100-відсотково сплачений розмір податків вони отримують. Я хочу подивитися на ФОП, який заплатив податків на рік 8 тисяч гривень. хочу подивитися, чесно ", - сказала вона.
 

При цьому видання відзначає, що якщо мова йде про ЄСВ, то його розмір у цьому році вже перевищив 1 000 гривень на місяць. Це означає, що за 9 місяців вони сплатили 6,3 тисячі гривень (з урахуванням того, що навесні під час карантину вони були звільнені від сплати внеску). 

 
Коментарі (0)