ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняГТС готова пропускати 6,6 млрд кубів польського газу за рік

ГТС готова пропускати 6,6 млрд кубів польського газу за рік

Україна зможе приймати 6,6 млрд кубометрів газу з Польщі на протязі року

Україна зможе приймати 6,6 млрд кубометрів газу з Польщі на протязі року. Про це в Facebook заявив гендиректор ТОВ "Оператор ГТС" Сергій Макогон.

За словами чиновника, в України вже є 2 з'єднання з ГТС Польщі: Дроздовичі і Германович. Нещодавно ми провели реконструкцію і готові з нашого боку приймати в українську систему до 6,6 млрд куб м газу в рік. +

"Сьогодні один шанований мною експерт емоційно доводив необхідність терміново почати будувати інтерконнектор Польща-Україна. Мовляв, поки у оператора ГТС є гроші, потрібно терміново будувати.

Я ще раз пояснив свою позицію щодо цього проекту:

1. У України вже є 2 з'єднання з ГТС Польщі: Дроздовичі і Германович. Нещодавно ми провели реконструкцію і готові з нашого боку приймати в українську систему до 6,6 млрд м3 газу на рік. Питання тільки в наявності потрібного обсягу газу і тиску. - написав Макогон.

Нагадаємо, що Україна, РФ і ЄС підписали новий газовий транзитний контракт на 5 років з можливістю його пролонгації на 10 років.

У договорі гарантується мінімальна прокачування газу в розмірі 65 млрд куб. м на перший рік, а також по 40 млрд куб. м ще 4 роки.

 

 
Коментарі (0)