ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоГуртожитки передали територіальним громадам

Гуртожитки передали територіальним громадам

Президент України Віктор Янукович підписав Закон України №4995-VI «Про загальнодержавну цільову програму передачі гуртожитків у власність територіальних громад на 2012-¬2015 роки».

Президент України Віктор Янукович підписав Закон України №4995-VI «Про загальнодержавну цільову програму передачі гуртожитків у власність територіальних громад на 2012-¬2015 роки».

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Президента.

Закон розроблено Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України на виконання Закону України «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків» та розпорядження Кабінету Міністрів України від 13.01.2010 № 83-р «Про схвалення Концепції Загальнодержавної цільової програми передачі гуртожитків у власність територіальних громад на 2010-2014 роки».

Основна мета закону забезпечення населення житлом шляхом реалізації житлових прав громадян, які проживають у гуртожитках, що дозволить приватизувати протягом 4 років 2,5 млн кв. м житла.

Фінансування програми здійснюватиметься за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів. Держава виділяє місцевим бюджетам кошти на заходи, пов'язані з прийняттям у комунальну власність гуртожитків, а саме, на виготовлення необхідної технічної документації, проведення капітального ремонту конструктивних елементів гуртожитків, внутрішньобудинкових мереж тепло- і водопостачання, водовідведення, електромереж і т.п. Органи місцевого самоврядування на підставі проектної документації розраховують необхідні обсяги фінансування.

Загальний обсяг фінансування програми передбачається у розмірі 1,2 млрд грн, які поділяються між державним і місцевими бюджетами рівними частинами, 50 на 50.

 
Коментарі (0)