ГоловнаКоментаріЗаконодавствоГ.Зубко: «Споживачі компослуг зможуть вимагати перевірку якості ЖКП та отримувати відшкодування»

Г.Зубко: «Споживачі компослуг зможуть вимагати перевірку якості ЖКП та отримувати відшкодування»

Уряд має бажання підвищити якість надання житлово-комунальних послуг та послуг з управління багатоквартирним будинком.
Уряд має бажання підвищити якість надання житлово-комунальних послуг та послуг з управління багатоквартирним будинком. Для цього був розроблений Механізм перевірки їх належної кількості та якості, визначених типовим договором між споживачем та постачальником. 
 
«Ми продовжуємо імплементувати Закон «Про житлово-комунальні послуги», - про це заявив на засіданні Уряду Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, коментуючи прийняття відповідної постанови.
 
«Споживачі комунальних послуг зможуть вимагати проведення перевірок якості ЖКП та в подальшому отримувати відшкодування. Це стосуватиметься перевірок якості послуг з постачання теплової енергії, гарячої води, централізованого водопостачання і водовідведення, вивезення побутових відходів, управління багатоквартирним будинком. Таким чином, ми посилюємо права та інтереси споживачів та встановлюємо прозорі механізми взаємодії споживача та надавача послуг відповідно до європейських стандартів», — наголосив Геннадій Зубко.
 
Постановою затверджена форма акта-претензії та механізм його задоволення.
 
 

Документ розроблено Мінрегіоном та вступає в силу з 1 травня 2019 року. 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
28 Грудня 2018 p. 20:26
Мабуть на тисячу перевірок у середньому приходиться одне відшкодування та й те копійчасте.