Харків майже готовий до зими

У Харкові до нового опалювального сезону не готово 6% житлового фонду. Решта, запевняють у міській раді, вже готова зустріти морози.

До нового опалювального сезону в Харкові підготовлено 94% житлового фонду.  Про це повідомляє прес-служба Харківської міської ради.

Так, із 8376 будинків, які знаходяться у Харкові, підготовлено 7435 будинків комунальної форми власності, 316 відомчих та 625 будинків ОСББ, ЖБК та ЖК.

«Є відставання по відомчому житловому фонду, ОСББ, ЖК і ЖБК, але у нас немає особливих побоювань щодо цього, бо така ж ситуація в цих будинках складається з року в рік, і зазвичай в результаті вирішується позитивно. Проблемними залишаються житлові будинки, котрі належать Міністерству оборони і деяким підприємствам, 19 будинків у Кулиничах, а також будинки ОСББ, ЖБК та ЖК, які мають вбудовані котельні і зазвичай укладають прямі договори на постачання газу з НАК «Нафтогаз України», але при цьому не погасили борги за минулий опалювальний сезон», - зазначив директор Департаменту житлового господарства міськради Роман Нехорошков.

За його словами, в рамках підготовки до роботи в осінньо-зимовий період було виконано поточний ремонт покрівлі на 256 будинках (на ці цілі спрямовано 6,2 млн грн) і капітальний ремонт на 22 будинках (4,2 млн грн). Також житловики заготовили 70% необхідного обсягу піску і солі, залишок планують закупити в жовтні-листопаді.

Як повідомив Роман Нехорошков, двірники повністю забезпечені інвентарем та спецодягом для роботи в умовах холодів, але при цьому їм не вистачає техніки для механізованого прибирання снігу. Поки, як і торік, в їхньому розпорядженні є 50 одиниць важкої техніки і стільки ж мотоблоків для механізованої чистки прибудинкової території.

Нагадаємо, у Мінрегіоні хвилюються: Україні не вистачає кілька мільярдів кубометрів газу для успішного проходження опалювального сезону.

 
Коментарі (0)