ГоловнаНовини ЖКГТранспортХарків та Львів планують з’єднати швидкісним потягом

Харків та Львів планують з’єднати швидкісним потягом

Мініфраструктури планує запустити швидкісний потяг між Харковом та Львовом із зупинкою у Києві. Поїзд мають намір поставити на маршрут у нічний час.

Міністерство інфраструктури ініціює запуск швидкісного потяга сполученням Харків – Київ – Львів. Планується, що поїзд курсуватиме вночі та долатиме відстань за 10-11 годин. Про це на свої сторінці у соціальній мережі Facebook повідомив заступник Міністра інфраструктури Олександр Кава.

Чиновник повідомив, що реалізаціє проекту цілком реальна, адже у наявності є локомотиви та вагони, які розраховані на швидкість 160 км/год.

«Це реальний крок, який може об'єднати захід і схід країни, надаючи пасажирам можливість швидше пересуватися по країні. Зараз на цьому напрямку нічні поїзди їдуть 19 - 21 годину. Також у пасажирів є можливість проїхати 1061 км між Львовом і Харковом на денних швидкісних поїздах «Інтерсіті+» з пересадкою на станціях Даринца та Київ-Пасажирський», - написав замміністра.

Крім цього, пан Кава, повідомив про можливість продовження маршруту до деяких станцій.

«Вважаю, що треба буде додатково вивчити можливість продовження даного потяга до Івано-Франківська. Тоді дорога від Харкова до Івано-Франківська займе всього лише 12 годин», - заявив він.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, на найближчі вихідні «Укрзалізниця» призначила додаткові поїзди до Ужгорода та Івано-Франківська. Це зробили для задоволення попиту пасажирів у перевезенні.

 
Коментарі (0)