ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоХарків визначився з «доступним житлом»

Харків визначився з «доступним житлом»

На території Харківської області визначено шість будинків, на будівництво або придбання житла в яких можуть спрямовуватися державні кошти.

Як повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, для реалізації Програми «Доступне житло» Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України у держбюджеті передбачено 1 млрд грн здешевлення вартості іпотечних кредитів, забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Харківської ОДА.

За результатами проведеного засідання Міжвідомчої комісії Мінрегіону на території Харківської області визначено шість будинків, на будівництво або придбання житла в яких можуть спрямовуватися державні кошти. З них 5 будинків на 585 квартир розташовані в місті Харкові за адресами: вул. Луї Пастера; пр. Перемоги, 53-Б; Салтівське шосе, 73; вул. Дача будинок 1 і будинок 2, і один будинок на 9 квартир - у місті Лозова за адресою вул. Ломоносова, 36.

«Згідно з постановою Кабінету Міністрів України, кредит надається в гривні, а термін кредитування не перевищує 15 років з моменту укладення кредитного договору. Обов'язковий власний внесок позичальника не перевищує 25% суми кредиту.

Часткова компенсація визначається в розмірі процентної ставки за користування кредитом мінус 3 процентних пункту річних. Тобто з максимальних 16% річних громадянину буде компенсуватися 13%», - сказав Валентин Дулуб.

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)