ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаХарків зекономить на вуличному освітленні

Харків зекономить на вуличному освітленні

«Харківобленерго» планує скоротити час роботи зовнішнього освітлення міста. Кажуть, це буде один із способів заощадити споживання електроенергії.

У Харкові планують скоротити час роботи зовнішнього освітлення вулиць. Про це повідомляє прес-служба Харківської міської ради.

За його словами голови правління АК «Харківобленерго» Сергія Кирика, це буде один із способів заощадити споживання електроенергії.

«У Харкова є гарне досягнення: рівень освітленості міста складає понад 92%. Але прийшов час, коли ми повинні чимось пожертвувати, щоб знизити енергоспоживання. Так, рівень комфорту зменшиться, але не до такого ступеню, що тут буде тьма непроглядна. Можливо, автоматичне включення і виключення ліхтарів скоротять на якийсь час, а якщо поруч стоїть підсвічена рекламна конструкція і електроопора з лампою, то має працювати щось одне. Ці заходи зараз розробляються», - зазначив він.

При цьому, Сергій Кирик зауважує, тимчасове відключення електроенергії в певних районах Харкова може статися в будь-який момент без прив'язки до конкретного часу, однак наразі графік віялового відключення світла в звичному розумінні вводитися не буде, - лише у випадку критичного навантаження на електромережі.

 
Коментарі (0)