ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійХарків зробив крок до міста квітів

Харків зробив крок до міста квітів

Погода дозволила продовжити у Харкові озеленення. Наразі висадка квітів проходить у сквері «Стрілка». Всього планується висадити понад 2 мільйона рослин.

Парки та сквери Харкова починають прикрашати квітами. Перші клумби вже з'являються у сквері «Стрілка», - зазначають у прес-службі Харківської міської ради.

За словами директора Департаменту комунального господарства Віктора Кітаніна, у сквері висаджують петунію, тагетес, сальвію, листяно-декоративні цинерарію морську, хлорофітум, сеткреазію. Всього в сквері з'явиться близько 60 тис. квітів.

Окрім скверу «Стрілка» працівники КП «Харківзеленбуд» висаджують квіти на пр. Леніна, пр. Гагаріна. Міські клумби прикрасять сальвія, бегонія, канни, цінія, барвінок самих різних сортів і кольорів та ін. Всі ці квіти витримують високі температури в місті.

«У 2014 році перші квіткові композиції з'явилися на Меморіалі Слави та біля пам'ятників загиблим воїнам у рамках підготовки до Дня Перемоги. Всього на військових похованнях було висаджено близько 107 тис. квітів. Зокрема, на Меморіалі Слави в Лісопарку висаджено 41 тис. квітів» - зауважив Віктор Кітанін.

Директор департаменту зазначив, що минулого року в Харкові посадили 2,5 млн квітів, в 2014 році, незважаючи на складне економічне становище, в місті планують висадити стільки ж.

 
Коментарі (0)