ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійХарків'ян штрафують за мотлох в під'їздах

Харків'ян штрафують за мотлох в під'їздах

Комунальники намагаються привчити харків'ян не захаращувати сходові клітки в під'їздах багатоповерхівок, так як найчастіше це є причиною пожежі. Любителям збирати мотлох виписують штраф.

Для співробітників КП «Жилкомсервіс» та пожежних захаращені сміттям під'їзди багатоповерхівок - справжня біда. На сьогоднішній день в житлових будинках скупчилося 16 тис. кубометрів негабаритного сміття, передає «Вечірній Харків».

«Половину захаращених ми прибрали, але мешканці продовжують виносити непотрібні речі та сміття на сходові клітки, у підвали і тамбури, - скаржиться заступник начальника з контролю обслуговування КП« Жилкомсервіс » Віталій Зозуля. - Тим часом сміття небезпечний не тільки тим, що може спалахнути. Мотлох також перешкоджає евакуації людей у разі пожежі».

За даними комунальників, кількість пожеж у житлових багатоповерхівках цього року зросла на 16% і більше третини з них виникло в місцях загального користування через скупчення сміття.

«Якщо працівники« Жилкомсервісу »виявляють захаращення пожежних відсіків, вони вручають адміністративний припис винуватцю. У разі недотримання ним рекомендацій на його ім'я складають протокол про адміністративне порушення, після чого адмінкомісія районної адміністрації виписує мешканцеві штраф в розмірі від 50 до 350 грн.», - Уточнює Віталій Зозуля.

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», 13 липня в Києві на Подолі горів житловий будинок. Вогонь зайнявся в підвалі через будівельне сміття. В результаті інциденту було евакуйовано більше 10 жителів.

 
Коментарі (0)