ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГХарків’яни наражають себе на газову небезпеку

Харків’яни наражають себе на газову небезпеку

«Харківміськгаз» провів перевірку дотримання правил безпеки поводження з газом у побуті в одному з будинків міста

«Харківміськгаз» провів перевірку дотримання правил безпеки поводження з газом у побуті в одному з будинків міста. Одне з основних виявлених порушень – самовільна заміна жорсткого шланга газової плити на гнучкий.

Про це 25 вересня повідомив заступник головного інженера ВАТ «Харківміськгаз» Володимир Кузнєцов під час планово-технічної перевірки в будинку по вул. Гоголя, 2а, інформує прес-служба Харківської міськради.

Володимир Кузнєцов зазначив, що гумовий шланг часто ставлять після ремонту, не повідомляючи про це газову службу і забуваючи, що тільки її фахівці можуть встановлювати цю деталь.

При цьому представник «Харківміськгазу» підкреслив, що установка витяжок над газовими плитами не регламентується, крім випадків, коли в будинку знаходяться газова колонка або опалювальні прилади, наприклад, котли. У цих випадках витяжку встановлювати не можна. Він також розповів, що, всупереч сформованій думці, наявність витяжки не впливає суттєво на вентиляцію.

«Перш за все потрібно звернути увагу на вентиляційний канал. Він має обов'язково працювати. Перевіряти його повинні представники газової служби», - підкреслив Володимир Кузнєцов.

 
Коментарі (0)