ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняХарків'яни нарощують борги за водопостачання

Харків'яни нарощують борги за водопостачання

Харків'яни нарощують борги за водопостачання та водовідведення. У «Харківводоканалі» вважають, що така ситуація склалася у зв'язку з підвищенням тарифів.

Рівень розрахунків харків'ян за водопостачання та водовідведення станом на 1 червня становить 95%. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Харківської міськради.

Як повідомила заступник генерального директора КП «Харківводоканал» Тетяна Мірошниченко, в минулому році на цю ж дату харків'яни розраховувалися на 100%. За її словами, ситуація погіршилася у зв'язку з підвищенням тарифів. Всього на 1 червня населення міста винно «Харківводоканалу» 175 млн грн.
 
Як повідомив в ході обласної селекторної наради заступник міського голови з питань житлово–комунального господарства Андрій Руденко, КП «Харківводоканал» робить все можливе, щоб погасити заборгованість підприємства перед АК «Харківобленерго». Зокрема, підприємство планує погасити частину боргу за рахунок компенсації з державного бюджету різниці в тарифах. Ситуація з погашенням знаходиться під особливим контролем міської влади.
 
Крім того, як повідомила Тетяна Мірошниченко, в 2015 році підприємство звернулося до районних судів для стягнення заборгованості з населення на суму 15 млн грн. Також вже винесені рішення та передані в державну виконавчу службу матеріали для примусового стягнення заборгованості на суму близько 48 млн грн.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», у Харкові заборонили рух транспорту на вул. Гіршмана. Обмеження триватимуть з 7:00 до 22:00 20 червня.
 
Коментарі (1)
Коля Пухов
20 Червня 2015 p. 20:59
У квартирах, де немає індивідуальних квартирних лічильників холодної води (ХВ), оплата за ХВ нараховується не по нормативам, як неправдиво стверджується на цьому сайті, а по так званому "фактичному" споживанню ХВ. "Фактичне" споживання ХВ, як правило, у 6-7 разів перевищує нормативне, відповідно у стільки ж разів споживачі без лічильників переплачують за ХВ.