ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаХарків'яни погрузли в боргах

Харків'яни погрузли в боргах

Близько 46 тис. споживачів мають на сьогодні борг перед АК «Харківобленерго», загальна сума заборгованості становить понад 40 млн грн.

Працівники компанії відключають боржників від енергопостачання (понад 7 тис. відключень щомісяця), проте злісні неплатники часто не надають доступу для проведення відключень або одразу підключаються до електромережі без дозволу та погашення боргу.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Харківської міської ради.

Утаких випадках енергетики вимушені звертатися до суду задля примусового стягнення заборгованості. Щомісяця юристи компанії передають до судових органів понад 1 тис. справ. У разі несплати заборгованості після ухвалення рішення суду всі матеріали надходять до державної виконавчої служби, і вже судові виконавці стягують борги за спожиту електроенергію.

Як наголошують в АК «Харківобленерго», це вимушений захід, до якого вдаються лише за рішенням суду в разі відмови споживачів самостійно погасити несплачені рахунки. Державний виконавець після отримання із суду виконавчого документа надсилає постанову боржникові. Якщо протягом семи днів, відведених на добровільне виконання постанови, борг не сплачено, неплатнику доведеться витратитися ще і на виконавчий збір – 10 % від фактично стягнутої суми. Крім того, якщо рішення суду не виконано в семиденний строк, державний виконавець має право вжити заходи примусового стягнення, зокрема вилучити майно.

 
Коментарі (0)