ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГХарків’яни у березні отримають перерахунки за обслуговування госпбудівель

Харків’яни у березні отримають перерахунки за обслуговування госпбудівель

Тариф на обслуговування господарських будівель було введено 1 січня 1997 року і він становив 13 коп. за 1 кв.м. Ця послуга передбачала прибирання навколо сараїв, погребів і гаражів.

КП «Жилкомсервіс» зробить перерахунок за обслуговування сараїв, погребів і гаражів на прибудинковій території  вже цього місяця. Про це сьогодні, 1 березня, повідомила заступник директора підприємства Олена Гриценко. При цьому вона зазначила, що харків'яни, які мають такі будівлі, отримають квитанції з перерахунком у квітні. Ця послуга не входила в квартплату, для неї було передбачено окремий рядок.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Харківської міськради.

Усього в Харкові налічується 43-44 тис. господарських будівель на прибудинкових територіях, а сума перерахунку становитиме близько 3,7 млн грн. «У власника госпбудівлі є особовий рахунок для квартплати, і окремо він платить за обслуговування гаража. Припустимо, ми зробимо йому перерахунок на 100 грн: цю суму зарахують як квартплату. Тож якщо в людини був борг із квартплати, то він зменшиться, а якщо боргу не було, то буде переплата, яку ми врахуємо наступного місяця. Усе це буде зроблено автоматично», - зазначила Олена Гриценко.

Вона також повідомила, що під час перерахунку можуть виникнути ускладнення з 2142 будівлями, які не прив'язані до певного особового рахунку для квартплати. Це стосується харків'ян, які живуть у кооперативному, відомчому або будинку ОСББ, а їхні гаражі розташовані в іншому районі міста, або ж якщо людина проживає в приватному секторі, а гараж розташований на прибудинковій території, яку обслуговує «Жилкомсервіс».

«Таким людям ми не можемо зарахувати суму перерахунку до квартплати, оскільки вони її платять не нам. Тому власники таких будівель можуть звернутися до відповідної дільниці «Жилкомсервісу»  і написати заяву з проханням повернути їм гроші на поточний рахунок у будь-якому банку. Потрібно тільки правильно вказати всі банківські реквізити. Тож «живими грошима» ми повернемо приблизно 200-250 тис. грн», - повідомила Олена Гриценко.

Вона нагадала, що тариф на обслуговування господарських будівель було введено 1 січня 1997 року і він становив 13 коп. за 1 кв.м. Ця послуга передбачала прибирання навколо сараїв, погребів і гаражів. У листопаді 2011 року виконком Харківської міської ради затвердив площу всієї території, яка підлягає прибиранню. На підставі цього «Жилкомсервіс» зробив розрахунок нової квартплати, до якої входить така послуга, як прибирання прибудинкової території. Відтак, територію госпбудівель включили в загальну територію, що підлягає прибиранню.

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)