ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2024-2025Харківщина утеплилась на 10 мільйонів

Харківщина утеплилась на 10 мільйонів

Заклади культури Харківської області відремонтовано та реконструйовано до опалювального сезону. На такі цілі залучено понад 10 млн грн.

В закладах культури Харківської області проведено 34 капітальних та 408 поточних ремонтів, відремонтовано 77 та відновлено роботу 9 опалювальних систем. Зокрема, на підготовку закладів до зими залучено більше 10 млн грн. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Харківської ОДА. 

Забезпечення закладів культури вугіллям по області складає 94,6% від передбаченого, що відповідає графікам.

Так, найбільш задовільні показники з підготовки до роботи в осінньо-зимовий період в Барвінківському районі – проведено 11 ремонтів, Борівському – залучено 109 тис. грн., Лозівському – проведено 7 ремонтів та відновлено 3 недіючих опалювальних системи, Сахновщинському – 19 ремонтів, Харківському – залучено на ремонти 220 тис. грн. та м. Ізюм, де залучено 238 тис. грн.
 
За словами директора Департаменту Дмитра Кузнєцова, завдяки впровадженню Програми енергозбереження у ряді районів вдалося забезпечити значну економію коштів, по 13-16 тис. грн. в окремих районах.
 
Втім, на жаль, у ряді районів є приміщення будинків культури необладнані системами теплопостачання. Наразі вони отоплюються електрообігрівачами. Станом на сьогодні, з урахуванням опалення електрообігрівачами, в закладах культури області опалювальний сезон іде в повному обсязі.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, для початку опалювального сезону на Харківщині відремонтовано лінії електропередач, трансформатори, газорозподільні станції і пункти.
 
За словами першого заступника голови Харківської ОДА Валентина Дулуба, сьогодні обладнання генеруючих підприємств готове нести запланові теплові навантаження для забезпечення споживачів послугами теплопостачання.
 
Коментарі (0)