ГоловнаОпалювальний сезонОпалювальний сезон 2023-2024Тепло в харківські домівки надійде вчасно

Тепло в харківські домівки надійде вчасно

Жителі Харківщини тепло отримають вчасно. Підприємства області вже підготували обладнання для теплопостачання.

Для початку опалювального сезону на Харківщині створили всі умови. Наразі відремонтовано лінії електропередач, трансформатори, газорозподільні станції і пункти. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Харківської обласної державної адміністрації.

За словами першого заступника голови Харківської ОДА Валентина Дулуба, сьогодні обладнання генеруючих підприємств готове нести запланові теплові навантаження для забезпечення споживачів послугами теплопостачання.
 
Таким чином, «Північна енергосистема» ДП НЕК «Укренерго» та АК «Харківобленерго» провели капітальний та поточні ремонти на високовольтних підстанціях, ліній електропередач (понад 3 тис.км), ремонт силових трансформаторів, пошкоджених кабельних ліній (1,4 тис. од) розчищено охоронні зони 2,5 тис. ліній електропередач, майже 80 га, від порослі та заростей очерету. Закінчено комплексний ремонт 18 підстанцій 35-150 кВ і ремонт 1,6 тис. трансформаторних та розподільчих пунктів 6-10 кВ.

Управлінням магістральних газопроводів «Харківтрансгаз» та газотранспортувальними підприємствами ПАТ «Харківміськгаз» та ПАТ «Харківгаз» проведена внутрішньотрубна діагностика понад 250 км трубопроводів, обстежено 6 надводних переходів трубопроводів, реконструйовано та відремонтовано 37 газорозподільних станцій та газорозподільних пунктів, проведено ремонт 26 засобів електрохімзахисту, виконано ремонт 28 одиниць автотранспортної та будівельної техніки, накопичено 116,3 тонн паливно-мастильних матеріалів. У Кегичівське підземне газосховище закачано 57,6 млн куб м природного газу.

«Для забезпечення безперебійного газопостачання споживачів міста Харкова і області, Харківською облдержадміністрацією затверджено графік переведення підприємств Харківської області на резервні види палива під час похолодань в осінньо-зимовий період 2013-2014 років, згідно з яким за добу можна вивільнити від 1,4 до 4,1млн куб м природного газу. У графік включено 8 підприємств», - повідомив Валентин Дулуба.

Також він зазначив, що фахівцями газопостачальних підприємств здійснюється щоденний контроль якості одоризації природного газу в газопроводах міста, технічне обслуговування систем газопостачання.

 
Коментарі (0)