ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГХарківські греблі перестануть бути небезпечними

Харківські греблі перестануть бути небезпечними

У Харкові на ремонт Журавлівської греблі з бюджету міста цього року виділено 1,8 млн грн. Також готують проект для реконструкції Лопанської греблі, з допомогою якої ТЕЦ-3 здійснює водозабір

У Харкові на ремонт Журавлівської греблі з бюджету міста цього року виділено 1,8 млн грн.

Про це сьогодні, 17 травня, на засіданні постійної комісії з питань транспорту, зв'язку та екології Харківської міської ради повідомив директор КП «Комплекс з експлуатації об'єктів водозниження і зливової каналізації» Олександр Докучаєв, інформує прес-служба міськради.

Він зазначив, що вже готовий проект, проведено тендер і найближчим часом має початися фінансування робіт. «Ремонт дасть змогу значно зміцнити стійкість дамби, оскільки вона є однією з основних у місті. Це також підвищить безпеку її роботи», - зазначив Олександр Докучаєв.

Також він повідомив, що готують проект для реконструкції Лопанської греблі, з допомогою якої ТЕЦ-3 здійснює технічний водозабір. Цього року з екологічного фонду виділено 700 тис. грн на розроблення проекту реконструкції, де буде вказано технічні характеристики і фінансові витрати. Проектну документацію розробляє харківський інститут «Гідротехпроект». Готовий проект очікується орієнтовно восени.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)