ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійХарківські під’їзди стали «розумними»

Харківські під’їзди стали «розумними»

У Харкові з’явились «розумні під’їзди», які пов’язують домофон із мобільними телефонами власників квартир. Наразі такі системи встановлені лише в будинках історичної частини міста, але чиновники мають намір реалізувати цей проект і в інших районах Харкова

У Харкові в історичній частині міста – Олексіївці, встановили на 300 під’їздах системи «Розумний під’їзд», яка регулює освітлення місць загального користування, систему управління доступом (домофон), систему управління ліфтом, мережі та обладнання центральної диспетчерської системи. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Харківської міської ради.

Ця технологія здатна переадресовувати виклики з омофону на мобільний телефон власника квартири. Крім цього «Розумні під’їзди» будуть ідентифікувати власника квартири при відкритті вхідних дверей: подавати ліфт на потрібний поверх та вмикати там світло. Також система оснащена ще й трьома відеокамерами – перед під’їздом, в ліфті та технічному приміщенні.

«Це дозволяє відстежувати вхід до під'їзду, бачити його стан, дає можливість бачити і ідентифікувати всіх, хто входить у під'їзд і виходить з нього. Камера в технічному приміщенні дозволить запобігти крадіжки та псування комунального майна. Крім того, система дасть можливість контролювати виходи на дах, зробити їх тільки санкціонованими, що не допустить того, щоб на дах могли вийти діти або люди в нетверезому стані», - зауважили в міськраді.

Влада також планує встановлювати такі системи й в під’їздах інших районів за рахунок компанії-підрядника, яка цим займається.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у 2014 році, завдяки будівництву нових будинків, в столиці прийняли в експлуатацію понад мільйон квадратних метрів загальної площі житла. Проте, це менше, аніж у 2013 році.

 
Коментарі (0)