ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійХарківські вулиці прибиратимуть більш ретельно

Харківські вулиці прибиратимуть більш ретельно

КП «Шляхрембуд» придбало дві прибиральні машини, які зможуть працювати на важкодоступних ділянках міських вулиць

Про це розповів начальник відділу механізації КП «Шляхрембуд» Олександр Мурашник, повідомляють у прес-службі Харківської міської ради.

За його словами, в грудні нинішнього року підприємство отримало дві прибиральні машини City Cat 5000. На думку фахівців підприємства, ця техніка поєднує у собі місткість, маневреність та продуктивність. Вартість одного прибирального автомобіля становить близько 2 млн грн.

Як уточнив Олександр Мурашник, машини оснащені баком для сміття об'ємом 4 куб. м, що дозволяє працювати протягом шестигодинної зміни без зупинок. За цей час автомобіль прибирає площу близько 53 тис. кв. м. Техніка розрахована на експлуатацію при плюсових температурах.
 
«Завдяки специфіці рульового управління, яке пов'язане з усіма чотирма колесами, машина може прибирати сміття у важкодоступних місцях - на острівцях безпеки, пішохідних переходах, зупинках. Зараз, поки дозволяють погодні умови, ми навчаємо операторів роботі на цих автомобілях, готуємо і перевіряємо технічну базу машин», - зазначив Олександр Мурашник.
 
Слід зазначити, що нова техніка працює на одному двигуні, тоді як на магістральній прибиральній техніці встановлено по два двигуни. Таким чином, нові прибиральні машини практично вдвічі економічніші від своїх попередників. Техніка в основному буде працювати на центральних вулицях міста.

 
Коментарі (1)
Александр
10 Грудня 2012 p. 20:14
Харьковские жители могут не любить Кернеса (я тоже не люблю), но никто не может сказать, что он ему сделал плохо. По-моему Кернес делает для людей больше, чем для себя (а сколько ему нужно?).