ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійХарківська канатна дорога постане у новому вигляді

Харківська канатна дорога постане у новому вигляді

До травневих свят харків'янам презентують оновлену канатну дорогу. Примітно, що це перша масштабна реконструкція споруди за понад сорок років з початку її роботи.

У Харкові до 1 травня планують відкрити оновлену канатну дорогу. Наразі її реконструкція знаходиться на завершальному етапі, - зазначають у прес-службі Харківської міської ради.

«Будівельники вже вішають кабінки на троси. Канатну дорогу планують відкрити до 1 травня» - наголошується у повідомленні.

А також зазначається, що від початку роботи «канатки» у 1971 році – це перша її масштабна реконструкція.

«Головною особливістю оновленої канатної дороги є нові кабіни. Вони засклені з трьох боків і комфортніші, ніж кабіни старого зразка. Всі вони пофарбовані в чотири кольори - синій, жовтий, зелений і червоний. У новій кабіні, як і раніше, можуть поміститися дві людини» - йдеться у повідомленні.

Окрім того, зауважується, що у процесі реконструкції також ремонтують платформи висадки-посадки пасажирів, підсобні приміщення для співробітників канатної дороги. Технічну частину поліпшили ще в 2012-2013 роках (повністю замінили рухове обладнання, троси). Також була проведена оцінка міцності опор.

Нагадаємо, підвісна канатна дорога в харківському парку ім. Горького пов'язує район вул. Сумської з Павловим Полем. Загальна протяжність маршруту - 1387 м. Час поїздки в один кінець - 18 хв, висота підйому кабінок - від 8 до 26 м. З кабінок відкривається вид на парк ім. Горького, Ботанічний сад Харківського національного університету ім. В. Каразіна, центр міста, Лісопарк.

 
Коментарі (0)