ГоловнаНовини ЖКГТранспортХарківська залізниця заблокована невдоволеними пасажирами

Харківська залізниця заблокована невдоволеними пасажирами

Протестувальників не влаштовує вартість проїзду в новому поїзді

50 осіб заблокували сьогодні залізничні колії біля приміського терміналу станції «Харків – Пасажирський» з вимогою поновити рух електропоїзда сполученням «Харків – Бєлгород», скасованого з 10-го серпня пасажирською компанією «Черноземье» (Росія).

Мітингувальники зібралися на залізничній колії, якими мав о 8:50 відправитися електропоїзд «Харків – Бєлгород», уведений Південною залізницею замість скасованого раніше.

Люди, що зібралися, поставили на шляху лавку. До них вийшли співробітники станції й представники Південної залізниці.

Зі слів протестувальників, їх не влаштовує вартість проїзду в новому поїзді.

Вони заявили, що квиток до Бєлгорода зараз коштує 70 гривень, а раніше на скасованому поїзді до прикордонної станції «Козача Лопань» можна було доїхати за 5 гривень.

Квиток від російського кордону до Бєлгорода коштував 60 російських рублів.

Крім того, вони обурені незручністю маршруту нового поїзда: за шляхом руху до кордону він не зупиняється на невеликих станціях, через що їх жителям доводиться сідати на нього в Харкові.

Представники Південної залізниці заявили мітингувальникам, що скасування старого поїзда - ініціатива російської пасажирської компанії, а вартість квитка в новому - 65-67 гривень.

Як повідомлялося, Приміська пасажирська компанія «Черноземье» (Росія) перенесла припинення всіх приміських рейсів між Харковом і Бєлгородом на 10 серпня.

У свою чергу Південна залізниця з 6 серпня запустила пасажирський електропоїзд підвищеної комфортності «Харків - Бєлгород (Росія)» у зв'язку зі скасуванням приміських електропоїздів на цьому напрямку.

Раніше ВАТ «Російські залізниці» запропонувало російсько-українській демаркаційній комісії передати Росії деякі прикордонні території в Луганській області, якими транзитом проходить залізнична лінія Розсош-Міллерово, що з’єднує залізничним сполученням південну і центральну частини РФ. Зокрема йшлося про кілька ділянок на 30-кілометровому відтинку Гармашівка-Михайлово-Олександрівка..

Нагадаємо, у лютому Верховна Рада ратифікувала міжурядову угоду з Росією про порядок перетину українсько-російського державного кордону жителями прикордонних регіонів. За відповідний законопроект №246 проголосували 320 депутатів за мінімально необхідних 226. Президент України Віктор Янукович підписав документ 13 березня.

 

Тиждень.UA

 
Коментарі (0)