ГоловнаНовини ЖКГТранспортДенним поїздам доведеться знижувати швидкість

Денним поїздам доведеться знижувати швидкість

За правилами експлуатації залізниці, якщо температура рейок понад 50°С, то швидкість руху поїздів обмежується. Попередження про обмеження швидкості діє в основному з 12 по 18 годину

У зв’язку з підвищенням температури повітря в Україні залізничники вживають додаткові заходи для забезпечення безпеки руху залізничного транспорту, зокрема, постійний контроль за нагріванням рейок колій.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Укрзалізниці.

Як зазначається у повідомленні, у спекотні літні дні на деяких ділянках залізниці рейки залізничного полотна розігріваються до понад 50°С. Це вимагає зміни умов експлуатації залізниці з тим, щоб забезпечити необхідний рівень безпеки. За правилами експлуатації залізниці, якщо температура рейок понад 50°С, то швидкість руху поїздів обмежується. Попередження про обмеження швидкості діє в основному з 12 по 18 годину.

Для покращення умов проїзду пасажирів на залізниці проводяться контрольні перевірки систем водопостачання, вентиляції та кондиціювання у пасажирських вагонах. Перед кожним відправленням у рейс обов’язково оглядається все обладнання вагону.

В кожному вагоні обов’язково є аптечка для надання першої медичної допомоги. Якщо пасажиру стане зле, потрібно звернутися до провідника або до начальника поїзда, у разі необхідності начальник поїзда може викликати бригаду швидкої допомоги до найближчої станції.

На вокзалах залізниці працюють медичні пункти, де можна отримати консультацію фахівця, а у разі важкого стану — медичну допомогу.

Окрім цього, наразі проводиться посилена перевірка стану залізничного полотна. Зокрема, працівники колійного господарства залізниці організували щоденні додаткові обходи колій, під час яких фахівці перевіряють стан рейкошпальної  решітки та зазори в стиках рейок. Виміри температури рейок у період найбільш високих температур проводяться щогодини. Організовано цілодобове чергування аварійних бригад, укомплектованих всім необхідним інвентарем.

 
Коментарі (0)