ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГХарківське ЖКГ хоче кредит

Харківське ЖКГ хоче кредит

Харківські підприємства ЖКГ готуються взяти пільговий кредит під державні гарантії. Кредитні кошти мають бути направлені на модернізацію об’єктів комунального господарства.

Комунальні підприємства Харкова у сфері ЖКГ мають намір взяти кредит під державні гарантії на модернізацію своїх об'єктів. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Харківської міської ради.
 
3 червня 2013 року було прийнято постанову уряду, згідно з якою міста можуть залучати пільгові кредитні кошти під державні гарантії для модернізації об'єктів ЖКГ.

Так, за словами заступника директора Департаменту комунального господарства Марина Борисенко, якщо депутати Харківської міської ради дадуть згоду на залучення кредитних коштів, то департамент направить до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ три проекти на загальну суму 85,3 млн грн.

Зокрема, перший проект стосуватиметься модернізації теплових систем, другий - заміни зношених насосних агрегатів в системі водопостачання в сел. П'ятихатки, третій - оновлення обладнання для знезараження води КП «Харківводоканал».
 
Рішення про надання кредиту має прийняти кредитно-фінансова комісія.
 
Як повідомила Марина Борисенко, наприклад, у Вінниці вже взяли такий кредит на модернізацію транспорту.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг Валерій Саратов та представники ЄБРР обговорили питання залучення кредитних ресурсів до комунальної сфери.

Зокрема, голова Нацкомпослуг висловив думку про те, що кредити, які видаються українським підприємствам комунальної галузі для їхньої модернізації, мають бути спрямовані на зменшення собівартості комунальної послуги. І саме за рахунок цієї економії стає можливим підвищення якості послуги та повернення кредиту без збільшення тарифу. Саме тому позикові кошти повинні надаватись підприємствам з урахуванням можливостей компаній-монополістів погашати не лише відсотки, а і тіло кредиту. 

 
Коментарі (0)