ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаВіялові відключення світла дійшли до Києва

Віялові відключення світла дійшли до Києва

У столиці обмежуватимуть постачання електроенергії в години пік. Сьогодні на графіки аварійних відключень перевели промислові підприємства міста та деякі організації. Киянам обіцяють відключати світло не більше ніж на дві години.

Від сьогодні у столиці здійснюватимуться віялові відключення електроенергії. Про це повідомляє прес-служба ПАТ «Київенерго».

«За командою диспетчера ДП НЕК «Укренерго» з метою забезпечення живлення та надійної роботи об’єднаної енергосистеми України в умовах дисбалансу між споживанням та виробництвом електроенергії застосовано графіки аварійних відключень в місті Києві» - йдеться у повідомлені.

При цьому зауважується, що компанія о 12:00 перевела на відповідні графіки аварійних відключень промислові підприємства та організації, які не відносяться до сфери життєзабезпечення, соціального та житлового фонду в м. Києві.

«Загалом обмеження потужності по місту Києву складає – 52,6 МВт (що складає 3,8% від загального об’єму споживання електроенергії в м. Києві)» - підкреслюється у повідомленні.

У компанії пояснюють, що причиною введення графіків є те, що центральна та північна енергосистеми НЕК «Укренерго» енергодефіцитні через нестачу вугілля на складах теплових електростанцій. А також наголошують, що тривалість та обсяги відключень світла регламентовані диспетчером ДП НЕК «Укренерго». Зі свого боку «Київенерго» гарантує, що відключення від електроенергії споживачів буде відбуватись не більше ніж на 2 години. При цьому, киян просять економно використовувати електрику в побуті.

«Графіки аварійних відключень погоджені з органами місцевого самоврядування» - додається у повідомленні.

Як повідомляла «Україна Комунальна», напередодні графіки аварійних відключень електроенергії ввели і для мешканців Київської області.

 
Коментарі (0)