ГоловнаНовини ЖКГТранспортХарківських водіїв очікують нові маршрути

Харківських водіїв очікують нові маршрути

У Харкові з 3 січня буде введена нова схема транспортного руху на одному з найскладніших і проблемних транспортних вузлів міста – на перехресті вулиць Шевченка, Героїв Праці та Сидора Ковпака

За словами директора департаменту транспорту Харківської міської ради Сергія Дульфана на сьогодні спільно з ДАІ розроблено комплекс заходів, що дозволяють здійснювати рух за новою схемою, яка передбачає кардинальну зміну руху.

Найскладніша ділянка руху у новій схемі – це крива, яка з'єднує вулицю Героїв Праці з вулицею Шевченка. Після реконструкції, на даній ділянці здійснюється двосторонній рух. При русі в напрямку від вулиці Шевченка до вулиці Героїв Праці буде одна смуга руху, а при русі в зворотному напрямку – дві смуги.

Аби розмежувати транспортні потоки та позначити напрямки руху, смуги розділені пластиковими відбійниками. Це зроблено, для убезпечення водіїв від зіткнення із зустрічним транспортним потоком. За словами чиновника, водіям потрібно буде звикнути до того, що тут рух з одностороннього став двостороннім.

Слід зазначити, що при русі з вулиць Героїв Праці одна смуга руху буде йти вліво, на вулицю Шевченка, а другою, правою смугою, будуть користуватися ті, кому потрібно їхати по вулиці Сидора Ковпака, Саперній або Жилярді.
 
За інформацією ДАІ, на даній ділянці всі дорожні знаки відповідають вимогам безпеки. Вранці 3 січня весь світлофорний комплекс почне працювати в повному режимі, а водіям потрібно буде рухатися виключно за сигналами світлофора, тадотримуватися знаків руху розміщених по смугах. Екіпажі ДАІ будуть чергувати на всіх трьох сторонах перехрестя з 3 по 10 січня.

 
Коментарі (0)