ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійХарківським підприємцям загрожують штрафи через ожеледь

Харківським підприємцям загрожують штрафи через ожеледь

Харківським бізнесменам погрожують штрафами, якщо вони не прибиратимуть від криги територію, за яку відповідають.

Харківським підприємцям/юридичним особам загрожує штраф сумою майже 2 тис. грн. Стягувати штрафи будуть з тих, хто не прибирає територію, за яку несе відповідальність. Про це повідомляє прес-служба Харківської міської ради.

Зокрема,  якщо підприємець-юридична особа не проводить протиожеледні заходи на території, що прилягає до його підприємства, то йому буде виписано  повідомлення. Якщо такі заходи не матимуть ефекту, то тоді на підприємця чекає адмінпротокол із штрафом для підприємців-фізичних осіб від 340 до 1 360 грн, для підприємців-юридичних осіб – 850-1700 грн.

«Проводити протиожеледні заходи - це обов'язок підприємців, і це не залежить від того, платять вони податки чи ні. Організувати прибирання своєї території від наледі вони можуть різними способами: можна укласти договір з міськими комунальними підприємствами, підрядною організацією, можна мати в своєму штаті двірника або найняти дворового робітника, або ж довірити цей обов'язок одному зі своїх співробітників», - зазначається у повідомленні.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, київська влада штрафуватиме бізнесменів за неприбраний сніг довкола їхніх підприємств. Більше 300 підприємців столиці вже отримали попереджувальні приписи.

 
Коментарі (0)