ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГХерсонські енергетики «нагрілись» на своїй-чужій землі

Херсонські енергетики «нагрілись» на своїй-чужій землі

Міська рада Херсона просить прокурора Херсонської області Костянтина Свіденко вжити заходів прокурорського контролю щодо дотримання земельного законодавства компанією «Херсонобленерго».

Міська рада Херсона просить прокурора Херсонської області Костянтина Свіденко вжити заходів прокурорського контролю щодо дотримання земельного законодавства компанією «Херсонобленерго», яка використовує ділянки землі загальною площею 5,5 га.

Про це сказано в зверненні депутатів міськради Херсона до прокурора області Констянтина Свіденко, прийнятому на сесії 8 червня.
 
У документі сказано, що «напрямок цього звернення викликано станом неврегульованості в сфері земельних правовідносин між Херсонською міською радою та ПАТ« Енергопостачальна компанія «Херсонобленерго», яка існує тривалий час». Мова йде про землю під стовпами і вишками ліній електропередач.
 
Так, у зверненні сказано, що ще в травні 2008 р міськрада дала дозвіл обленерго на розробку документів щодо відведення в оренду 5,5 га в Херсоні під різними об'єктами енергопостачальної компанії. У березні 2011 року дію дозволу було продовжено ще на півроку.
 
Однак станом на червень 2012 року документацію «Херсонобленерго» так і не надало.
 
Примітно, що голова правління «Херсонобеленерго» Ігор Сафронов сам є депутатом міської ради (фракція Партії регіонів). До речі, на сесії 8 червня в числі присутніх депутатів енергетик помічений не був.
 
Нагадаємо: за даними обласного Держкомзему, «Херсонобленего» має лише на 21% від площі всіх земель правовстановлюючі документи. До речі, Держкомзем уже неодноразово піднімав цю проблему. Проте за час, що минув з останньої публікації, херсонські енергетики оформили договору всього на 1% своїх земель.
 
 
Коментарі (0)