ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаХмельниччина за кіотські гроші впроваджуватиме енергозберігаючі технології

Хмельниччина за кіотські гроші впроваджуватиме енергозберігаючі технології

Хмельниччина сподівається на отримання коштів в рамках Кіотського протоколу на впровадження в соціальних закладах енергозберігаючих технологій.

Хмельниччина сподівається на отримання коштів в рамках Кіотського протоколу на впровадження в соціальних закладах енергозберігаючих технологій. На цьому голова Хмельницької  облдержадміністрації наголосив під час спілкування з медичними працівниками Ярмолинецької центральної районної лікарні у ході робочої поїздки в район.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Хмельницької ОДА.

«Створена відповідна структура при Міністерстві екології, яка займається питанням впровадження енергозберігаючих технологій в життя. Особливо нас хвилюють на сьогоднішній день бюджетні заклади нашої області - школи, лікарні, дитячі садочки, будинки для літніх людей. Приміщення, які побудовані 30-50 років тому, вже старі, дахи і вікна потрібно замінювати. Газ сьогодні дорогий, потрібно економити - утеплювати стіни, міняти двері і таке інше. Ми серйозно працювали в цьому плані з відповідними структурами, і на сьогодні Хмельниччина підготувала 101 проект. Вважаємо, що в нас є великий шанс, і сподіваємось, що кошти на Хмельниччину будуть виділені», - зазначив Василь Ядуха.

За словами очільника краю, на впровадження усіх проектів необхідно 175 мільйонів гривень. « Ми звичайно не можемо розраховувати на усі 175 мільйонів гривень. Якби область отримала 100 чи 120 мільйонів гривень - це величезні кошти, яких Хмельниччина не бачила десятки років», - сказав Василь Ядуха. Що стосується бюджетних закладів області - це в основному загальноосвітні школи, де будуть освітні округи, базові районні лікарні, дитячі садочки тощо.

По усіх закладах вже підготовлені відповідні документи. « Будемо сподіватися і очікувати засідання відповідної комісії, яка визначить проекти, на які будуть виділені кошти в 2012 році», - резюмував Василь Ядуха.

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)